Griljera förkokt julskinka

Griljera förkokt julskinka

Griljera julskinka gör jag, på sin höjd, en gång om året och under tiden där emellan hinner i alla fall jag glömma bort hur man gör så här kommer en påminnelse till så väl mig själv som andra glömska fans av julskinka.

Då jag är ganska bekväm av mig köpte jag i år en färdigkokt julskinka. Fördelen med att köpa färdigkokt är att det går fort i alla fall så från start till mål ska det här inte ta dig mer än 30 minuter.

Lycka till!

Det här behöver du:

1 Förkokt julskinka (2-4 kilo)
2 Ägg
1 dl senap
Överkurs! Kryddnejlika att dekorera med

Så här gör du för att griljera din julskinka:

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär bort nätet från skinkan. I samma veva skär du bort en del av svålen (efter tycke, jag brukar lämna ca 5 mm av svålen).
3. Blanda 2 äggulor (skippa äggvitan alltså!) med senapen.
4. Pensla ut blandningen över skinkan.
5. Strö över ströbrödet jämt över skinkan.
5. Dekorera med kryddnejlika om du känner för det.
6. Släng in skinkan i ugnen i ca 10 minuter. När griljeringen är gyllenbrun är den färdig.
7. Grattis du är klar! Låt skinkan svalna innan servering. Smaklig spis!

Griljera förkokt julskinka - så gör du

 

 

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.

  • http://twitter.com/gizmo4me2 gizmo4me2

    Hey Tomas tak skal du ha, Jeg kan lugte den fine aroma fra her. God Jul