Griljera förkokt julskinka
Griljera julskinka gör jag, på sin höjd, en gång om året och under tiden där emellan hinner i alla fall jag glömma bort hur man gör så här kommer en påminnelse till så väl mig själv som andra glömska fans av julskinka.
Då jag är ganska bekväm av mig köpte jag i år en färdigkokt julskinka. Fördelen med att köpa färdigkokt är att det går fort i alla fall så från start till mål ska det här inte ta dig mer än 30 minuter.
Lycka till!
Det här behöver du:
1 Förkokt julskinka (2-4 kilo)
2 Ägg
1 dl senap
Överkurs! Kryddnejlika att dekorera med
Så här gör du för att griljera din julskinka:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär bort nätet från skinkan. I samma veva skär du bort en del av svålen (efter tycke, jag brukar lämna ca 5 mm av svålen).
3. Blanda 2 äggulor (skippa äggvitan alltså!) med senapen.
4. Pensla ut blandningen över skinkan.
5. Strö över ströbrödet jämt över skinkan.
5. Dekorera med kryddnejlika om du känner för det.
6. Släng in skinkan i ugnen i ca 10 minuter. När griljeringen är gyllenbrun är den färdig.
7. Grattis du är klar! Låt skinkan svalna innan servering. Smaklig spis!
Relaterade inlägg
-
http://twitter.com/gizmo4me2 gizmo4me2